(Kurs:)Roudi

Roudi er en fransk konvensjon som er forholdsvis enkel å bruke når svar hånden har en hånd med minst invitt styrke og en 5 korts farge i major. 

Din makker åpner med 1♣ eller 1♦. Svar hånden melder 1♥ eller 1♠. 

I dette tilfellet så har du fått følgende hånd:

♠ E D 9 8 5
♥ K 7 6
♦ D 6 
♣ 8 6 5 

Du melder 1♠. Din makker melder 1 grand, ingen 4 kort støtte i ♠ og 12-14 poeng.

Siden din makker ikke vet at du er utstyrt med 5 kort i fargen din og du har minst invitt styrke så er det greit å fortelle om det. Da bruker vi 2♣!!!! som er en kunstig melding og ber din makker å fortelle hva slags fordeling man  har. 

Svarene er følgende:

2♦ = 2 kort i ♠fargen og 12-13 poeng.
2♥= 3 kort i ♠ fargen og 14 poeng.
2♠ = 3 kort i ♠ fargen og 15 poeng
2nt = 2 kort i ♠ fargen og 15 poeng.

Dette er i all enkelhet og svar hånden kan bruke den berømte kuleramma og sette slutt kontrakten. Selvfølgelig kan det jo hende man skal i en slem eventuelt hvis svar hånden er sterk men da må makkerparet bli enige om videre meldingsforløp. Her er det flere muligheter men det får vi komme tilbake til ved en senere anledning. Dette er en konvensjon som jeg absolutt vil anbefale.